Free cookie consent management tool by TermsFeed

Cyklokubík

Blog

Drž se řídítek! S Kubíkem si společně na našem blogu projedeme všechna bezpečnostní pravidla i další zajímavá témata. Inspiruj se jeho tipy a praktickými radami, díky kterým bude každý cyklovýlet bezpečnější a zábavnější.

Jak se volá o pomoc?

Policie
Policie
158
Sanitka
Sanitka
155
Hasiči
Hasiči
150

Bezpečně na kole


Průvodce cyklostezkami a cyklopruhy

Průvodce cyklostezkami a cyklopruhy

Jízda na kole je skvělá aktivita pro jednotlivce i rodiny, ať už pro zábavu, zdraví, nebo jako ekologický způsob dopravy. Ale co když přijde na pravidla jízdy na cyklostezkách, cyklopruzích a přechodech pro cyklisty? Zde je váš komplexní průvodce, který vás provede pravidly a nejlepšími postupy pro bezpečnou a zodpovědnou jízdu.

Více
3 věci, které zkontrolovat před každou jízdou na kole

3 věci, které zkontrolovat před každou jízdou na kole

Bezpečí na prvním místě! Než vyrazíte hltat kilometry a sbírat zážitky na MTB, gravel biku nebo silničce, ujistěte se, že kolo je na jízdu po technické stránce připravené. Tady je podle nás ta úplně základní kontrola před jízdou, kterou byste měli provést.

Více
To ví přece každý cyklista!

To ví přece každý cyklista!

Gratulujeme k rozhodnutí přidat se k cyklistické komunitě! Ať už jezdíte na kole do práce, pro zábavu, nebo jste se rozhodli objevovat krásy přírody na dvou kolech, je důležité znát nejen oficiální pravidla silničního provozu, ale i nepsaná pravidla cyklistické etikety. Tady je několik tipů, které vám pomohou začlenit se mezi zkušené cyklisty a cyklistky.

Více

EnCYKLOpedie


Tipy jak a čím mazat řetěz vašeho kola

Tipy jak a čím mazat řetěz vašeho kola

Podzim je tu a s ním i období, kdy se o kolo musíme starat trochu víc, než jsme zvyklí. Ať se nám to líbí, nebo ne, z vyjížďky se často budeme vracet špinaví od bláta my, i kolo a bude potřeba oba umýt

Více
Co vzít s sebou na rodinný cyklovýlet

Co vzít s sebou na rodinný cyklovýlet

Rodinné cyklovýlety sú vynikajúcou príležitosťou na prežitie nezabudnuteľných chvíľ v prírode, zlepšenie fyzickej kondície a posilnenie rodinných väzieb. Aby však bol výlet čo najpríjemnejší a bezproblémový, je dôležité si so sebou vziať všetko potrebné. Pripravili sme pre vás zoznam nevyhnutností a užitočných tipov na rodinný cyklovýlet.

Více
Základní údržba kola

Základní údržba kola

Cyklistika je oblíbeným koníčkem pro lidi všech věkových kategorií, ať už se jedná o rekreační jízdu nebo o sportovní výkony. Aby vaše kolo sloužilo dlouho a spolehlivě, je důležité se mu pravidelně věnovat a provádět základní údržbu. Tento článek vás provede základními kroky údržby, které by měl znát každý cyklista.

Více

S dětmi na kole


Jak vybrat dětské kolo: Průvodce pro rodiče

Jak vybrat dětské kolo: Průvodce pro rodiče

Výběr prvního dětského kola je vzrušujícím milníkem pro každou rodinu. Tento článek je věnován rodičům, kteří chtějí svým dětem poskytnout nejen zábavu, ale také bezpečí při jejich cyklistických dobrodružstvích. Průvodce vás provede klíčovými aspekty výběru dětského kola a ukáže, jak se vyhnout běžným chybám.

Více
Vytváření dokonalých rodinných cyklovýletů

Vytváření dokonalých rodinných cyklovýletů

Vytváření dokonalých rodinných cyklovýletů: Jak začít Rodinné cyklovýlety jsou skvělým způsobem, jak strávit čas společně, užít si přírodu a zároveň podpořit fyzickou aktivitu všech členů rodiny. Ať už jste na kole poprvé nebo už máte nějakou tu míli v nohách, plánování rodinného výletu na kole může být dobrodružstvím samo o sobě. Zde je několik kroků, jak začít, aby vaše cyklovýlety byly nejen zábavné, ale také bezpečné a pohodlné pro všechny.

Více
První pomoc (nejen) pro cyklisty

První pomoc (nejen) pro cyklisty

Cyklistika je synonymem pro radost a svobodu, ale někdy se stane, že výlet nevyjde podle plánů a ocitneme se v situaci, kdy je potřeba poskytnout první pomoc. Ať už se jedná o drobné odřeniny nebo vážnější úrazy, každý cyklista by měl být připraven a vědět, jak v takových situacích jednat.

Více

Další články


Jak vybrat a nastavit dětský cyklistický batoh

Jak vybrat a nastavit dětský cyklistický batoh

Vybrat správný cyklistický batoh pro vaše dítě může výrazně zlepšit komfort a zážitek z cyklovýletů. Dětský batoh by měl být praktický, pohodlný a dostatečně odolný, aby vydržel dobrodružství vašich malých cyklistů. Zde je několik klíčových bodů, na které byste měli při výběru a nastavení dětského cyklistického batohu pamatovat.

Více
Učení dětí jízdy na kole: Metody a motivace

Učení dětí jízdy na kole: Metody a motivace

Učení dětí, jak jezdit na kole, je jedním z těch rodičovských okamžiků, které přinášejí radost, vzrušení, ale i obavy. Jakmile se vaše dítě naučí jezdit na kole, otevře si dveře k nezávislosti, zlepší svou fyzickou kondici a získá nový způsob, jak prozkoumávat svět. Zde je několik tipů a metod, jak učit děti jezdit na kole a jak je motivovat, aby se učení nebály a měly z něj radost.

Více
Stolní hra pro cyklisty

Stolní hra pro cyklisty

Užij si vítr, defekty i kopce – i když zatím jenom na papíře.

Více

CykloKubík jede i v mobilu


Stáhni si aplikaci a měj tak pod palcem ty nej cyklotrasy pro celou rodinu. (Tl)appku na to!

Aplikace ke stažení na: